09:46
Екскурсія до суду

В Любешівському районному суді Волинської області 05 грудня 2017 року було проведено День відкритих дверей. У заході прийняли участь учні 8-11 класів ЗОШ І-ІІІ ступенів сіл Велика Глуша та Бірки.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію Будинком Правосуддя: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, інформаційних стендів, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату суду.

Розпочинаючи даний захід керівник апарату суду Валентина Новаковська коротко ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи.

Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в програмі Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, ведення обліково-статистичних карток, звернення до виконання судових рішень. Також у доступній для дітей формі роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду.

Разом з керівником апарату суду відвідали архів суду, де ознайомились зі справами, які там зберігаються, особливості ведення архіву суду та знищення справ.

На даний захід була запрошена старший інспектор ювенальної превенції Любешівського відділення поліції старший лейтенант поліції Тетяна Андрусик. Яка розповіла учням про злочинність неповнолітніх, особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, наслідки та вплив на подальше життя дитини.

Судді Наталія Гладіч та Віталій Глинянчук у доступній для учнів формі розповіли про принципи роботи нашого суду. Пояснили дітям "Хто такий суддя” та що потрібно для того аби стати суддею. Зокрема, суддя Віталій Глинянчук, який на даний момент проходить кваліфікаційне оцінювання, акцентував увагу учнів на обов′язковому знанні математики та логіки – предметів, які є "гімнастикою для нашого мозку”.

Суддя Наталія Гладіч розповіла які категорії справ розглядаються у місцевому загальному суді, про принципи судочинствата та яким має бути рішення, яке виносить суддя, де в нагоді обов′язково стануть знання української мови. Також розповіла учням про справи, які вона розглядала будучи суддею однією зі сторін в яких були неповнолітні. Та наслідки необдуманих кроків дітей, які впливають на їхнє подальше життя.

Діти із задоволенням фотографувалися в залі судового засідання та приміщенні суду, в мантії та з нагрудним знаком.

Покидали приміщення суду діти сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

http://lbs.vl.court.gov.ua/sud0309/pres-centr/news/403409/

Переглядів: 579 | Додав: Osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ЗЗСО "Бірківський ліцей"

44240,

Україна, Волинська область. Любешівський район

с.Бірки,вул.Зелена,2

тел. /факс: (262)92-44-46.

e-mail: birki-zosh@i.ua

 
Кабінет інформатики "ЗЗСО Бірківський ліцей"
Закрита група · 1 учасник
Приєднатися до групи