11:50
Тиждень зарубіжної літератури
Цікавим і змістовним виявився тиждень зарубіжної літератури, проведений у ЗОШ І-ІІІ ст.. с. Бірки. На протязі тижня учні школи подорожували разом з літературними героями храмом зарубіжної літератури. Епіграфом для проведення заходу слугували слова Фрідріха Шіллера : «Література – це храм, куди можна ввійти лише з чистою совістю і шляхетними намірами» А подорожували учні храмом літератури під керівництвом вчителів зарубіжної літератури Семенюка С. Я., Романчук Г. М., Ковалик Т. І..
У плані тижня були такі заходи: «Вернісаж творчих робіт», конкурс «Де заховався літературний герой», літературні вікторини, літературна композиція за творами В.Сухомлинського та казкою Г.Х.Андерсена «Снігова королева», відкриті уроки зарубіжної літератури у 8 класі. Засідання літературного клубу «Прометей» проходило у вигляді літературно-музичної композиції « О, вы, служительницы Музы…», проведено анкетування учнів «Чи любите ви літературу?».
Хочеться відмітити, що всі учасники цих заходів проявили максимум терпіння, наполегливості і отримали масу задоволень і вражень від участі у них.
Другого березня відбулася у 6 класі літературна вікторина на тему «Міфи та байки». Учні були об єднані у дві команди: «Мудреці» та «Знавці». Перемогли з мінімальним відривом «Мудреці» ( 22 бали ). Найгрунтовніші знання з цих тем показали Ткачик Степан, Семенюк Максим та Мокич Вікторія. Учні їз захопленням відповідали на питання, стараючись якомого швидше знайти влучну відповідь. Конкурс змусив думати навіть тих, хто до навчання ставився неохоче.
Активну участь проявили учні 8Б класу під час проведення відкритих уроків та літературної вікторини. Переможцями вікторини були Мокич Руслан, Лавринюк Андрій, Антонюк Вікторія, Томашук Тетяна, Молодик Марія.
У вікторині, проведеній для учнів 5-7 класів, найбільшу кількість балів набрали Мокич Дмитро, Ліштван Олена – учні 5 класу, Остапчук Яна, Кошелюк Юрій, Кошелюк Роман – учні 7 класу.
Журі високо оцінило роботи наших юних художників – Сергійчука Ігоря ( 5 клас), Невірець Віри ( 5 клас), Томашук Юлії ( 5 клас).
Під час тижня було проведено анкетування серед учнів 5-7 класів. Виявлено, що найкраще читають художню літературу п ятикласники. Багато з них відвідують бібліотеку один раз на тиждень.
Всі були задоволені і приємно вражені акторськими здібностями учнів 4 класу учасниками літературної композиції та отримали масу задоволення від декламації творів поетес Сапфо, А. Ахматової ,М.Цвєтаєвої та Л.Українки учасниками літературного клубу «Прометей»(учні 11.9 –х класів).

Переглядів: 5037 | Додав: serg | Рейтинг: 3.0/12
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ЗЗСО "Бірківський ліцей"

44240,

Україна, Волинська область. Любешівський район

с.Бірки,вул.Зелена,2

тел. /факс: (262)92-44-46.

e-mail: birki-zosh@i.ua

 
Кабінет інформатики "ЗЗСО Бірківський ліцей"
Закрита група · 1 учасник
Приєднатися до групи