11:28
Учні і Вікі

Мільони людей створюють всесвітній загальнодоступний ресурс Інформаці Вікіпедію, це досить корисний ресурс Інтернету який потрібно підтримувати і розвивати. Так як ми, вчителі, повині вчити дітей працювати з інформацією нам потріпно вчити їх не лише скачувати готові реферати, а й самим створювати статті в електронній енциклопедії, контролюючи це. Даний експеримент уже проводиться на студентському рівні в Україні.

 В КНУ ім. Тараса Шевченка замінять здачу рефератів на написання статей у Вікіпедію

Кілька місяців тому один з викладачів факультету соціології КНУ ім. Тараса Шевченка, в якості експерименту, почав давати студентам завдання написати у Вікіпедію статті українською мовою про видатних соціологів. Ініціатива сподобалась і студентам, і багатьом викладачам, які зараз працюють для того, щоб замінити на своєму факультеті процедуру здачі рефератів на написання корисних статей у Вікіпедію – пише Лови момент.

«Замість того, щоб припадати пилом десь на кафедрах, інформація публікується у мережі, де стає доступна всім охочим. У тому числі, й іншим студентам. В результаті безглузді, по суті, написання бескінечних рефератів перетворюється на корисний та конструктивний процес створення інтерактивної енциклопедії», – розповідає Альона Ляшева, заступник НТСА факультету соціології КНУ та куратор Вікі-проекту.

Алгоритм написання статей у Вікіпедію виглядає так:

1. Команда студентів, які мають певні навички роботи з Вікіпедією, формує теми статей;
2. Викладачі дають завдання студентам;
3. Студенти пишуть статті безпосередньо у Вікіпедію;
4. Викладачі перевіряють та оцінюють їх;
5. Команда студентів, що вміють працювати з Вікіпедією, редагує статті та «вікіфікує» їх (приводить у відповідність стандартам статей Вікіпедії).

Наразі викладачі університету працюють над оформленням угоди про співпрацю між КНУ ім. Тараса Шевченко та фондом Вікімедіа. Ідея отримала підтримку від проректора з наукової роботи, але, на жаль, не усі викладачі її активно підтримують. Нове не завжди легко сприймається, але автори проекту дивляться у майбутнє з оптимізмом.

http://your-idea.com.ua/osvitni-proekti/novini-osvti/v-knu-im-tarasa-shevchenka-zaminjatmb-zdachu-referativ-na-napisannja-statey-u-vikipediju/


Переглядів: 947 | Додав: serg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 RomanNog  
Get Beautiful Girls Wallpapers!
New Wallpapers every 60 minutes. Get it FREE!

ONLY 16+ ;)

Join to our community: https://goo.gl/3u6qg1

Excellent deal!

1 Satch  
A wonderful job. Super heplufl information.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
ЗЗСО "Бірківський ліцей"

44240,

Україна, Волинська область. Любешівський район

с.Бірки,вул.Зелена,2

тел. /факс: (262)92-44-46.

e-mail: birki-zosh@i.ua

 
Кабінет інформатики "ЗЗСО Бірківський ліцей"
Закрита група · 1 учасник
Приєднатися до групи